Hasznos tudnivalók

Trófeák előkészítése preparáláshoz:
Miután eldöntöttük ,hogy mit szeretnénk a lőtt vaddal, aszerint kell a nyúzást elvégezni. Fejtrófea esetében a bőrt mindig a mellső lábak mögött a lapocka hátsó vonalában vágjuk át. A lábakat a térd ízületnél. A zsigerelést jóval a szegycsont előtt kell befejezni. A bőrt hátul vágjuk fel, a trófeához érve Y vágást alkalmazzunk. Nagyon fontos a fülek porc mentén való kinyúzása és gondos sózása.
 

A lőtt vadat többféle képen tárolhatjuk míg szakemberhez kerül. A legegyszerűbb a fagyasztás. Ahol ez nem lehetséges, ott a bőrök sózása a megoldás. Ügyeljünk arra, hogy a só egyenletesen a bőrrel mindenhol érintkezzen. Első alkalommal a bőr levet ereszt, amit leszikkasztunk és utána még egyszer átsózzuk, majd szellős, hűvös helyen tároljuk.

Folytatás
Lelőhelyek

Valid XHTML 1.0 Transitional